Website laten maken | Friesland 7Studio Logo

INFORMATIE

VOOR INSPIRATIE

Welke e-mailadressen wil je gaan gebruiken?

Je hebt je domeinnaam al geregistreerd, wat geweldig is! Nu is het tijd om na te denken over het opzetten van e-mailadressen voor je bedrijf. Het standaard e-mailadres, info@……nl, is de meest gangbare keuze en daarom erg populair en gemakkelijk te onthouden. Het aanmaken van e-mailadressen is een eenvoudig proces, en misschien heb je al ideeën welke e-mailadressen je wilt gaan gebruiken.

Naast het standaard info@……nl-adres kun je ook persoonlijke e-mailadressen maken, zoals naam@……nl, als je meerdere werknemers in je bedrijf hebt. Maar het stopt daar niet. Je kunt ook specifieke afdelingen of functies binnen je bedrijf weerspiegelen in de e-mailadressen, zoals administratie@……nl, social@……nl, factuur@……nl of inkoop@……nl. Eigenlijk is alles mogelijk, dus je kunt de e-mailadressen aanpassen aan de behoeften en structuur van je bedrijf. Dit geeft je de flexibiliteit om efficiënt te communiceren en je zakelijke activiteiten soepel te laten verlopen.

Ophalen van je email

Het aanmaken en ophalen van je e-mailadres via IMAP (wat wij adviseren) is een essentieel proces voor het beheren van je e-mailcommunicatie. IMAP staat voor “Internet Message Access Protocol” en is een protocol dat wordt gebruikt om e-mails op een server te beheren en te synchroniseren met je e-mailclient, zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail. 

Het gebruik van IMAP zorgt ervoor dat je e-mails gesynchroniseerd blijven tussen je e-mailclient en de server. Dit betekent dat als je een e-mail verwijdert of markeert als gelezen op je e-mailclient, deze wijzigingen ook worden doorgevoerd op de server en vice versa. Hierdoor kun je eenvoudig toegang krijgen tot je e-mails vanaf verschillende apparaten en blijf je op de hoogte van je communicatie, waar je ook bent.

Hoe maak je een email adres

Niet elk e-mailprogramma werkt op dezelfde manier, en de instellingen moeten op verschillende manieren worden geconfigureerd. Zodra je je e-mailadressen hebt aangemaakt, kun je contact opnemen met je hostingprovider (meestal via hun website op de faq of handleidingen pagina) om te vragen hoe je je e-mailprogramma moet instellen. Hostingproviders bieden meestal handleidingen met stapsgewijze instructies voor de meest gangbare e-mailprogramma’s, zodat je deze correct kunt configureren.

Tags: 

Categorie: 

LAATST GESCHREVEN INFORMATIE: