Website laten maken | Friesland 7Studio Logo

INFORMATIE

VOOR INSPIRATIE

Is een webshop alleen een webshop?

Een WooCommerce webshop is bij de meeste mensen vooral bekend als een platform voor het verkopen van producten, en het is inderdaad zeer geschikt voor die toepassing. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om een WooCommerce webshop in te zetten, die verder gaan dan alleen de verkoop van producten.

Verhuur van artikelen
Met enkele aanpassingen is een WooCommerce webshop ook zeer geschikt voor het verhuren van artikelen. Stel je hebt een verhuurbedrijf en wilt je producten online gaan verhuren. Met behulp van eenvoudige plugins kun je producten gemakkelijk beschikbaar stellen voor verhuur. Klanten kunnen dan een product selecteren en aangeven voor welke periode ze het willen huren. Het systeem past automatisch de prijzen aan en geeft eventueel beschikbare data weer.

Boekingssysteem
Naast verkoop en verhuur van artikelen kun je WooCommerce ook goed inzetten voor het boeken van reizen of andere diensten waarbij je verschillende opties wilt aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld het aantal personen aanpassen of extra diensten aanbieden. Het voordeel van een dergelijk systeem is dat alle geselecteerde opties automatisch worden meegenomen in de totaalprijs.

Combinatie van WordPress en WooCommerce
Door WordPress en het uitbreiden van het WooCommerce systeem te combineren, krijg je een krachtige combinatie. Deze combinatie kun je ook gebruiken om een compleet pakket voor je klanten aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een verhuur- en informatieve website opzetten om je klanten goed van dienst te zijn. Bovendien kun je deze setup verder uitbreiden met een blog of andere functies om je online aanwezigheid te versterken.

Kortom, WooCommerce is een flexibel platform dat veel meer mogelijkheden biedt dan alleen e-commerce. Het stelt je in staat om diverse bedrijfsmodellen te ondersteunen, waaronder verhuur en boekingen, en het kan naadloos worden geïntegreerd met WordPress website om een complete online ervaring voor je klanten te creëren.

LAATST GESCHREVEN INFORMATIE: