Website laten maken | Friesland 7Studio Logo

INFORMATIE

VOOR INSPIRATIE

Foto’s voor een webshop

Voor een succesvolle webshop zijn hoogwaardige productfoto’s van cruciaal belang. Ze spelen een essentiële rol bij het verhogen van de omzet en bieden klanten, naast een heldere productomschrijving, een visueel inzicht in wat ze kopen. In de meeste gevallen volstaat één enkele foto niet om een product volledig te presenteren. Ongeacht het aantal foto’s dat je gebruikt, is het van groot belang dat ze allemaal dezelfde pixelafmetingen hebben om je productlijn op een coherente manier te tonen.

Deze regels gelden eigenlijk altijd bij online foto’s: kwaliteit en snelheid zijn essentieel. In onze blogpost met de titel “Foto’s gebruiken voor je website” hebben we diverse aspecten uitgelicht waar je rekening mee dient te houden. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals laadsnelheid, beeldkwaliteit, afmetingen en het geschikte bestandsformaat.

Bij een informatieve website heb je vaak meer flexibiliteit. Denk aan een informatiepagina waarop foto’s van een bedrijf worden weergegeven. Hier kun je meer vrijheid in het ontwerp toepassen. Bij een webshop ligt dit echter anders. Hier werk je vaak met een gestandaardiseerde template. Een template is als het ware een gestandaardiseerde pagina die speciaal is ontworpen voor het presenteren van je producten. Binnen deze template is een vaste ruimte gereserveerd voor de productfoto. Deze ruimte heeft voor alle producten op je webshop dezelfde afmetingen.

Wanneer je bijvoorbeeld een ruimte van 400×400 pixels reserveert in je template, betekent dit dat al je productfoto’s vierkant worden weergegeven. Eenmaal deze keuze gemaakt, is het van belang om je foto’s vooraf al in dit vierkante formaat te bewerken. Door consistent te blijven in de afmetingen van je foto’s, wordt elke foto op dezelfde uniforme wijze getoond. Dit draagt bij aan de duidelijkheid voor je bezoekers.

Is het dan noodzakelijk dat je foto’s exact 400×400 pixels zijn? Nee, want afbeeldingen op een webshop kunnen variëren in grootte. Als je een maximale weergave grootte hanteert (vergroten van de afbeelding) van 1200×1200 pixels, dienen je foto’s ook in dit formaat te worden gemaakt of aangepast met behulp van software. Het verkleinen van een grotere foto is doorgaans beter dan het vergroten van een kleine foto.

Ons advies luidt om een bestand te creëren voor je foto’s met een afmeting van 1200×1200 pixels. Dit bestand fungeert als je standaardtemplate voor nieuwe productfoto’s die je aan je webshop toevoegt, zodat je consistentie behoudt. Het is daarbij ideaal om software te gebruiken die met lagen werkt, zodat je de positionering van elementen gemakkelijk kunt beheren.

Tags: 

Categorie: 

LAATST GESCHREVEN INFORMATIE: